Основні ознаки, що вказують на поломки кондиціонерів
Повернутися

Як і будь-яке обладнання, кондиціонер не є «вічним», тому рано чи пізно йому буде потрібен ремонт. Найчастіше все починається з дрібниць, які ми не помічаємо або ігноруємо, і, врешті-решт, кондиціонер просто перестає працювати.

Які ж явні ознаки говорять про те, що вашій кліматичній установці потрібна увага і обслуговування, щоб уникнути серйозних витрат на майбутній ремонт?

Основні застережні знаки

Отже, основними ознаками можливих несправностей є:

Не охолоджує належним чином

У більшості випадків ми відчуваємо, коли кондиціонер перестає правильно охолоджувати приміщення. Ваш внутрішній блок може працювати, але з нього не виходить прохолодне повітря, або він витрачає набагато більше часу для того, щоб охолодити кімнату.

Існують різні причини, через які можуть виникнути ці проблеми, починаючи від того, що у вашому кондиціонері недостатньо холодоагенту або його занадто багато, і закінчуючи забрудненням повітряних фільтрів.

Поява крапель

Іноді ви можете побачити, що краплі води капають з самого кондиціонера, зазвичай це відбувається, якщо зливна лінія засмічується. Причиною може бути неправильно спроектований дренажний схил, засмічення труб для конденсату, а також повітряних фільтрів.

Дивні звуки

Зазвичай система кондиціонування не повинна видавати стороннього шуму. Звичайно, вона не може бути абсолютно безшумною в роботі, однак, якщо ви розумієте, що з вашого кондиціонера доносяться дивні звуки, краще за все звернути на них увагу. Стуки, клацання, гудіння, вереск, скрип – це ненормально і може свідчити про можливу несправність.

Неприємні запахи

Нікому не подобається вологий, затхлий запах в кімнаті. Якщо причиною його появи є ваш кондиціонер, значить він погано відводить вологу з приміщення. Застійна залишкова вода, яка залишається в піддоні, а також проблеми з повітроводами можуть стати причиною цього і вимагати вашої пильної уваги.