Як вибрати кондиціонер: який краще для квартири, для дому?
Повернутися
Як вибрати кондиціонер: який краще для квартири, для дому

Як вибрати кондиціонер – завдання багатопланове, рішення якого, враховуючи різноманітність представленої на ринку кліматичної техніки, правильніше довірити професіоналам. Втім, поради фахівців компанії «Венкон» допоможуть усім, хто має намір купити кондиціонер, вільно оперувати ключовими параметрами вибору агрегату. Отже, вам належить вибрати кондиціонер. Перш за все, визначитеся з його потужністю, типом і додатковими можливостями (функціями).

Залежно від місця застосування і потужності, кондиціонери поділяють на типи: Побутові кондиціонери – потужність в межах 1,5-8 кВт. Такі агрегати розраховані, в основному, для роботи в одній окремій кімнаті будинку, квартири, котеджу або офісу. Побутові агрегати можуть бути моноблочними (віконні і мобільні моделі). Найбільш поширені настінні спліт-системи або мультиспліт-системи. Напівпромислові кондиціонери. Агрегати потужністю до 30 кВт розраховані на установку в котеджах (заміських будинках), великих квартирах, невеликих магазинах і офісах площею не більше 300 м². Відрізняються підвищеною надійністю і великим ресурсом, ніж побутові моделі. 

Розрізняють канальні, стельові, касетні, настінні і об'єднані (до одного зовнішнього блоку монтуються різні за типом внутрішні блоки) моделі. Промислові кондиціонери – системи чиллер-фанкойл, прецизійні, дахові, шафові, центральні моделі і VRF (VRV) мультизональні системи. Монтаж промислових кондиціонерів проводиться в торгових центрах, офісних комплексах, спортивних спорудах, серверних і адміністративних будівлях. Потужність деяких чилерів досягає 10000 кВт.

Найпопулярнішими є настінні кондиціонери спліт-системи. Виробляються такі агрегати для повсякденної (побутової) і напівпромислової експлуатації. Кліматична техніка з настінним кріпленням – це вибір 90% покупців. Складається даний кліматичний пристрій з внутрішнього і зовнішнього блоків (спліт-система). 

Внутрішня частина монтується під стелею і часто біля вікна. Це дозволяє скоротити матеріальні і трудові витрати на установку в кілька разів. Управління роботою кондиціонера здійснюється за допомогою дистанційного або настінного пульта. Зовнішня частина спліт-системи розміщується зовні – це перевага, оскільки даний блок торохтить у роботі.