Як довго повинен працювати кондиціонер в режимі охолодження
Повернутися

Із настанням спекотних деньків одне з найпоширеніших питань щодо кондиціонування повітря, яке задають люди, це наскільки довго повинен працювати ваш кондиціонер в режимі охолодження? Експерти стверджують, що нормальний режим охолодження – це близько 15-20 хвилин.

Якщо ваше обладнання відключається раніше, охолодивши приміщення до необхідної температури, швидше за все ви підібрали занадто високий за потужністю кондиціонер. Насправді, багатьох турбує як занадто тривалий (на їхню думку) час роботи на охолодження, так і занадто короткі періоди відключення/включення.

Якими б не були ваші побоювання, всі вони мають право «на життя», адже сьогодні на ринку існує величезний асортимент кондиціонерів, і вимоги в кожному будинку різні. Тому, коли ви дійсно хочете знати, яка насправді може бути нормальна тривалість роботи вашої системи, необхідно враховувати безліч чинників.

Що впливає на час роботи

Температура повітря зовні – один з основних факторів, що визначають час роботи на охолодження. Чим спекотніше на вулиці, тим більше часу буде потрібно вашій системі вентиляції і кондиціонування, щоб досягти оптимальної температури всередині вашого будинку, оскільки час роботи буде трохи довшим.

Налаштування температури термостата також допоможе визначити, як довго ваш кондиціонер повинен працювати. Якщо встановлена температура вашої системи кондиціонування повітря знаходиться на нижній межі, обладнання буде працювати довше, щоб її досягти.

Важливий фактор, який в кінцевому підсумку впливає на час роботи вашої системи, це її розмір і продуктивність. Якщо ваша система кондиціонування повітря має великі розміри і потужність, вона працює в меншому циклі, оскільки для охолодження кімнати потрібно менше часу.